ЛИСИЧАНСЬК:

Луганщина продовжує відновлювати свої медичні заклади, значну частину яких була вимушена залишити на окупованій території. А створення сучасних умов для лікування найменших пацієнтів, повноцінна робота дитячої обласної лікарні є одним з пріоритетних напрямів діяльності голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Луганська обласна дитяча клінічна лікарня нині розташована у Лисичанську. Протягом останніх двох років тут відремонтовано та працюють психоневрологічне, травматологічне та урологічне відділення, операційний блок. 

Також тут діє відділення променевої діагностики. До його складу входять рентгенологічний і кабінет комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії. Нині відділення повністю укомплектовано найсучаснішим в Україні обладнанням. Лікарі пройшли підготовку в Харківській медичній академії післядипломної освіти 
за спеціальністю «Рентгенологія».

Днями у відділенні променевої діагностики запрацював новий сучасний магнітно-резонансний томограф «Vantage Titan 16-канальний MRT 1504» японського виробництва, який має потужність індукції магнітного поля 
1,5 Тесла. Апарат допоможе хірургам, травматологам та іншим спеціалістам проводити оперативне обстеження пацієнтів, особливо у разі необхідності надання невідкладної високоспеціалізованої медичної допомоги. На сьогодні це найсучасніше і найточніше обладнання в Луганській області. Загальна вартість томографа — 39,5 млн грн. Ці кошти виділено з обласного бюджету відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Луганської області на 2017 рік.

На презентації МРТ заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка наголосила, що цей апарат обслуговуватиме діток не лише з підконтрольної Україні території, а також із тимчасово окупованої. Найсучаснішу діагностику та обстеження маленьких пацієнтів проводять безплатно за наявності направлення лікаря.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.