Тернополянин повірив аферистам, які представилися співробітниками служби безпеки банку, і, «рятуючи» за їх допомогою кошти на рахунку, втратив усе, що там було — 39 тисяч гривень. Із заявою потерпілий звернувся до співробітників Тернопільського відділу поліції.

З’ясувалося, на мобільний чоловіка зателефонували спочатку з одного номера, а потім з іншого. Обидва — з кодами Києва. Зловмисники представилися співробітниками служби безпеки «Монобанку», клієнтом якого є потерпілий. Спочатку була інформація про загрозу крадіжки коштів, а потім невідомі стали пропонувати послуги із захисту банківського рахунка. Тернополянин, на жаль, погодився. І без підозр надав реквізити. Результат очікуваний — зникли кошти.

Повідомлення про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Тривають слідчі дії, зазначили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Людям, які опинилися в такій ситуації, поліцейські радять: не піддавайтеся паніці, не довіряйте тому, що вам кажуть по телефону. Адже співробітники банку ніколи не телефонують клієнтам, щоб дізнатися реквізити банківського рахунка чи картки. Якщо ви отримали таку інформацію, краще покладіть слухавку і навідайтеся до найближчого відділення банку чи зателефонуйте на «гарячу лінію» фінансової установи.

Тернопіль.