Херсонці не можуть знайти розгадку таємничого феномена: чому імпортна городина в міжсезоння падає в ціні, а своя — тільки дорожчає? 
 

І справді, протягом останніх тижнів на ринках обласного центру свіжі помідори й огірки, які везуть аж з Туреччини, подешевшали на три—п’ять гривень, і тепер їх можна купити відповідно за 60—65 і 35—45 гривень за кілограм. Комерсанти пояснюють: мовляв, запаси наших овочів під завершення сезону вичерпуються, тому й вартість підстрибнула. А імпортери городини навезли забагато, і змушені віддавати її за доступнішими цінами, щоб продукція не попсувалася.

У Головному управлінні статистики Херсонщини також підтверджують, що імпортні томати й огірки подешевшали на 9,5—9,4 відсотка. Тоді як ходові овочі «борщового набору» дорожчають просто-таки із космічною швидкістю: капуста білокачанна за місяць зросла в ціні на 16,3 відсотка, буряк — на 15,5 відсотка, морква — на 11,1 відсотка, картопля — на 9 відсотків. Хіба що цибуля додала тільки 0,7 відсотка до роздрібної вартості. На 1,2—3,1 відсотка подорожчали риба, яловичина, борошно, свинина. Натомість на 0,8—4,5 відсотка подешевшали гречка, рис, сметана й курятина. Трохи збавили свої фінансові «апетити» й продавці сала: місяць тому популярний український продукт віддавали за 85—130 гривень, а нині — за 80—120 гривень за кілограм.