У Конгресі США представили погоджений Сенатом та Палатою представників закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, у якому збільшено видатки на підтримку нашої країни. Про це у Фейсбуці інформує Посольство України в США. «Загальний обсяг допомоги Україні визначено в обсязі 620,7 мільйона доларів, що перевищує відповідний минулорічний кошторис», — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують: згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 мільйонів доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 мільйонів доларів більше за асигнування 2017 року

«Ці кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки ЗСУ, зокрема таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави», — уточнює Посольство України в США щодо військово-технічної підтримки, передбаченої американським законопроектом про бюджетні асигнування на 2018 рік.

Окрім цього, в тексті проекту бюджету йдеться, що Конгрес США має намір виділити 250 млн доларів на боротьбу з російським впливом.

Зазначимо, що всього законопроект передбачає $1,3 трильйона для фінансування уряду. Він значно збільшує витрати на національну оборону. Республіканці й демократи досягли компромісу стосовно проекту в середу, за 52 години до встановленого дедлайну, після якого настало б припинення роботи федерального уряду. Проект бюджету обсягом 2 тисячі 232 сторінки забезпечить, у разі прийняття, функціонування уряду до кінця вересня 2018 року. Конгрес має прийняти бюджет до кінця тижня. Потім його підпише президент Трамп.