Голова соцмережі Facebook Марк Цукерберг прокоментував витік даних компанії та ситуацію з «Кембрідж Аналітика».

Нагадаємо: днями стало відомо, що британська компанія зберігала й аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі.

«Ми несемо відповідальність за захист ваших даних, і якщо ми не можемо цього зробити, тоді ми не заслуговуємо на те, щоб вас обслуговувати. Я працював над тим, щоб точно зрозуміти, що сталося, і переконатися, що це не повториться знову», — запевнив Цукерберг на своїй сторінці у Facebook.

Цукерберг описав хронологію подій від запуску соціальної мережі до сьогоднішнього дня. Він згадав Александра Когана (якого підозрюють у зборі даних зі сторінок користувачів соцмережі) і його додаток, і зазначив, що після того випадку жоден з додатків

Facebook не може отримувати доступ до інформації друзів, якщо вони також не надали дозвіл цьому додатку.

Нині, за словами Марка Цукерберга, «Кембрідж Аналітика» видалила дані користувачів і погодилася на перевірку фірмою, яку найняв Facebook, щоб підтвердити це. Також керівники соцмережі проведуть перевірку всіх додатків, які мали доступ до великої кількості інформації.

Цукерберг анонсував, що невдовзі убезпечити свою сторінку у Facebook буде значно простіше. «Ми хочемо переконатися, що ви розумієте, яким програмам дозволили отримати доступ до ваших даних. Наступного місяця у верхній частині стрічки новин з’явиться інструмент, за допомогою якого ви легко зможете скасувати дозволи доступу до ваших даних для будь-якого додатка. Такий інструмент є у налаштуваннях конфіденційності, але ми винесемо його нагору, щоб його могли бачити всі», — розповів Цукерберг.

Торік Facebook у світі користувалося близько двох мільярдів осіб.