Стихійними акціями протесту на додачу до звичайного хуліганства закінчилася чергова спроба влади боротися з нелегальними перевезеннями на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Після того як Генічеська райдержадміністрація уклала із приватним підприємство договір про відкриття регулярних рейсів за маршрутами Генічеськ — КПВВ «Чонгар» і Новоолексіївка — КПВВ «Чонгар», туди пішли перші автобуси. Але на кінцевій зупинці маршруту їх зустріли розлючені «дикі» таксисти, котрі вигукували погрози і розкачували автобуси, намагаючись перекинути їх. Своєю чергою фахівці міжрайонного управління «Укртрансбезпеки» склали адміністративні протоколи на півтора десятка «нелегалів» і скерували їх до суду, щоб оштрафувати на 17 тисяч гривень. Та це ще більше збурило пристрасті. Понад сто таксистів зібралися біля стін райдержадміністрації, вимагаючи, щоб їх «залишили в спокої». Коли ж їм запропонували отримати ліцензії, вони відповіли категоричною відмовою, бо, мовляв, щойно зареєструєшся, втратиш субсидії та допомогу з безробіття.

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов, приміром, вважає, що ця акція протесту інспірована ворогами України з Криму, котрі щосили намагаються «розкачати ситуацію» у сусідньому регіоні.

А начальник міжрегіонального управління «Укртранс-безпеки» Ігор Пастух зі свого боку наголошує, що
з економічної точки зору виведення перевезень з тіні буде вигідне й самим перевізникам, бо штраф за нелегальне перевезення становить 17 тисяч гривень, і складати протоколи за таке адміністративне порушення можуть щотижня, тоді як ліцензія коштує вдесятеро дешевше і вона має постійну дію.

Херсонська область.