У Комітеті з питань європейської інтеграції під головуванням заступника очільника Марії Іонової відбулося засідання, на якому розглянуто низку законопроектів на їх відповідність міжнародному праву.

За результатами обговорення таким, що в цілому не суперечить праву Європейського Союзу, визнано проект закону № 7489, який встановлює вимоги до простежуваності харчових продуктів, підвищення відповідальності операторів ринку стосовно забезпечення простежуваності, упорядкування подвірного забою тварин з метою попередження розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин та проведення відбору зразків для цілей державного контролю.

Водночас члени комітету заслухали інформацію присутніх заступників міністрів у рамках звіту про перебіг і результати виконання програми діяльності Кабінету Міністрів у 2017 році в сфері юстиції, молоді та спорту, соціальної політики, внутрішніх справ, інфраструктури, аграрної політики та продовольства, фінансів, оборони, з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, а також регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Під час засідання також обговорили низку питань щодо Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Україною Угоди про асоціацію з одного боку та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами — з другого на 2018—2019 роки. Зокрема, йшлося про періодичність та процедуру оновлення документа, а також про необхідність здійснення оцінки впливу законопроектів, включених до Дорожньої карти.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.