Вінницькі господині, які власноруч не печуть пасок до Великодня, зможуть придбати їх на сільськогосподарському ярмарку, що відбудеться в обласному центрі в останній день березня.

Розпорядження голови Вінницької ОДА Валерія Коровія про проведення ярмарку оприлюднено на офіційному сайті адміністрації. Свою продукцію реалізуватимуть понад 70 об’єктів господарської діяльності у сфері виробництва продовольчих товарів, торгівлі, підприємства споживчої кооперації. На засіданні оргкомітету з проведення ярмарку повідомлялося, що товари будуть дешевші, ніж у торговельній мережі. «Нами розроблено рекомендовані ціни на вироби і продукцію, що їх тут реалізуватимуть, — каже начальник обласного управління торгівлі, послуг та розвитку споживчих ринків Вєга Кулявець. — Прейскурант складено, виходячи з моніторингу цін на категорію товарів, якими торгуватимуть на ярмарку. Пропозиції передано виробникам. Сподіваємося, вони дослухаються до них, щоб мешканці обласного центру мали можливість придбати продукти до святкового столу за доступною ціною. Натомість участь для виробників буде безплатною. Вони не сплачуватимуть ринковий збір, для них нададуть підготовлені місця».

Окрім широкого асортименту продуктів покупцям пропонуватимуть гончарні та вироби з лози, вишиті рушники, якими накривають великодні кошики, сувенірну продукцію.

Організатори наголошують, що продавці зобов’язані мати на продукцію дозвільні документи з санітарно-епідеміологічної та ветеринарної служб.