Розташований у прикордонні Берегівський держлісгосп щодалі приваблює мандрівників і відпочивальників величними дубовими гаями, багатим і різноманітним світом рослин і тварин. А ще — навколишніми купелями з термальними водами, що функціонують практично цілий рік. Тому останнім часом виникла потреба розвивати також рекреаційні пункти і лісовий туризм.
У масивах лісгоспу вже облаштовано сім великих місць для зручного й затишного відпочинку. Їх розміщують у найвідвідуваніших місцях — неподалік сіл або ж уздовж автодоріг. У кожному з них можуть одночасно проводити час від десяти до сорока осіб.
— Наші фахівці ставляться до цієї роботи відповідально, — розповідає директор держлісгоспу Богдан Шойного. — Продумуємо все до дрібниць. Головне, щоб людям було зручно. Тож зазвичай обов’язково там збудована ошатна альтанка зі столом та лавицями, впорядковано доріжки, місце для ватри. Поруч — стоянки для автівок і велосипедів. А для мандрівників, котрі хочуть організувати пікнік із ночівлею, окультурили місцину, на якій можна розкласти намети. У деяких рекреаційних пунктах є й дитячі майданчики з пісочницями та гойдалками, навіть криниці, до яких ведуть стежки...
Лісівники всім гостям щиро раді й не чекають плати. Просять лише поважати працю інших: не смітити, не нівечити споруди й берегти ліс.
— Тобто дбати про чистоту, — наголошує директор. — Ось-ось весняне тепло знову запросить у мандри активних людей. І як приємно, коли після них залишиться все охайним і прибраним.
До речі, будівництво, благоустрій та обслуговування рекреаційних пунктів здійснюються за кошти лісгоспу.

Закарпатська область.