Під гаслом «Подаруй вишиванку дитині з українського сходу» у Будинку культури села Сигнаївка відбулася масштабна акція, організована відомою в краї родиною волонтерів Лоцманів. На заклик уродженки Сигнаївки, заслуженої артистки України і засновниці відважної фронтової «Народної філармонії» Руслани Лоцман до географічного центру країни прибув волонтерсько-мистецький десант з Києва та з інших міст (на знімку).

Крім чудового концерту, привезеного професійними артистами й аматорами, перед жителями села і району виступила голова ГО «Волонтерська сотня «Доброволя» Наталія Вороненкова, ініціатор акції «Подаруй вишиванку дитині з українського сходу». Починання підтримали насамперед члени молодіжних патріотичних організацій, громадські активісти, школярі, селяни, батьки, сини, брати яких служать у лавах ЗСУ. Сигнаївчани, їхні сусіди по Шполянському району принесли не тільки вишиті сорочки та блузки, а й дитячі концертні костюми та сукенки, виконані в національному стилі. До Дня вишиванки, який святкуватимемо 
17 травня, волонтери доставлять вихованцям дитячих будинків та сиротинців Донецької і Луганської областей зібрані подарунки.

Лідія ЛІСОВА.
Фото Дмитра ГЛУХЕНЬКОГО.

ВІД РЕДАКЦІЇ

«Голос України» також приєднується до волонтерської акції «Подаруй вишиванку дитині з українського сходу». Запрошуємо й читачів долучитися до збору одягу, оздобленого національним орнаментом. Якщо ваші діти чи онуки вже виросли з вишиванки, а вона має гарний вигляд — запропонуйте їм передати в дар свій дитячий спадок посестрі чи брату з українського Донбасу. Бандеролі з вишиванками та листами можна надсилати на адресу редакції.