Вчетверте Вінницю визнали містом (серед обласних центрів) — найбільш комфортним для проживання. Такими є результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту. Експерти визначали комфорт за 22 показниками: від якості та вартості комунальних послуг і платежів, інфраструктури, роботи транспорту, надання різних видів послуг, безпеки на вулицях, екологічної ситуації — до роботи промислових підприємств.
Визнання тішить мешканців міста над Південним Бугом, однак вони вимагають кращого. «Зверніть увагу на кількість балів, що їх отримало місто-переможець, — каже студент одного з вишів Іван Панасюк. — Вінниця має найвищу оцінку, це так, але це тільки 3,6 бала. Комфорт, як кажуть, на «трієчку». До «п’ятірки» нам ще рости й рости. Сподіваюся, міська влада й депутати сповна усвідомлюють це. Так само, як і мешканці. Знаю багатьох з них, хто готовий підставити плече для розбудови міського простору».
До речі, група «Рейтинг» вивчала також рівень довіри членів громад до їх керівників. За результатами опитування, міського голову Вінниці Сергія Моргунова підтримують 68 відсотків респондентів. Роботу міськради (депутатів, виконавчого комітету та структур) позитивно оцінюють 62 відсотки тих, хто взяв участь в опитуванні, довідався наш власкор Віктор СКРИПНИК.