В Єланецькому районі Миколаївської області жителі села Возсіятське знову перекрили трасу Н-14 Миколаїв — Кропивницький з вимогою почати ремонт дороги. Водії повідомляють, що затори з великих вантажівок сягають понад 10 км. Вони займають усі смуги дороги, що вже призводить до проблем з переміщенням у районі.

Два тижні тому вони вже перекривали рух для великовантажного транспорту. Реакція обласної влади була миттєвою — грейдери вирівняли поверхню дороги, засипали щебеневою сумішшю. Але тимчасових заходів вистачило ненадовго. Знову сильні опади у вигляді снігу, знову стрімке танення.... І нестійке покриття за лічені дні стало нагадувати поверхню Місяця з «кратерами», глибина яких сягає півтора метра.
Про перекриття руху селяни попередили заздалегідь. Одна з вимог — побачити очільника області, щоб у всій красі продемонструвати йому місцеву інфраструктуру. Натомість — можливість поспілкуватися лише з районним керівництвом і обіцянка розпочати капітальний ремонт ділянки наприкінці серпня.
Обіцянкою селяни обурені та вже не вірять, що обласне керівництво її дотримається. Про що повідомили в листі через місцеві ЗМІ: «У зв’язку з ігноруванням вимоги жителів села Возсіятське щодо приїзду 26.03.2018 р. на схід громадян до нашого села очільника області О. Ю. Савченка вимагаємо: приїзду на схід громадян села Возсіятське Прем’єр-міністра України В. Б. Гройсмана та керівника «Укравтодору»  С. Р. Новака. Термінового проведення капітального ремонту траси Н-14 Кропивницький — Миколаїв. Роботи розпочати не пізніш як з 01.05.2018 р. Капітального ремонту мосту в селі Возсіятське. У разі невиконання вимог залишаємо за собою право на безстрокове перекриття доріг».

Фото надано автором.