Від 30 березня на Донбасі має початися «великодній» режим тиші. Відповідне рішення днями ухвалила ТКГ у Мінську. Як повідомила Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, це не вперше, коли сторони погоджуються припинити вогонь.
«Протягом війни перемир’я оголошували 12 разів. На жаль, жодного разу його не було дотримано. Але на час перемир’я інтенсивність обстрілів значно зменшувалася, отже, було в рази менше загиблих і поранених. Україна шукає всі шляхи для припинення вогню, зменшення обстрілів, аби зберегти життя своїх військових і цивільного населення. Жодного разу публічно на підтримку режиму тиші не виступив російський президент, не підтримав оголошеного перемир’я публічно, не дав команду «владам республік» не стріляти. Важливо, щоб усі лідери нормандського формату публічно висловилися на підтримку повної і беззастережної тиші на Донбасі», — зазначила вона.
А поки що на Донбасі військові дії не припиняються. За даними прес-центру штабу АТО, за добу (станом на ранок 27.03) бойовики 47 разів обстріляли наших військових. На донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм та гранатометів різних типів бойовики неодноразово обстрілювали військових в Авдіївці. На луганському напрямку під вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили наші військові у Луганському і Троїцькому. За даними групи «Інформаційний спротив», останніми днями інтенсивність вогневих ударів по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території збільшилася.