Жителі Дніпра повідомляють про те, що сміття не вивозять, воно накопичується біля контейнерів. Міський голова обласного центру Борис Філатов у соцмережі пояснив цю ситуацію.
«Люди скаржаться, що сміття не вивозять уже тиждень, — зазначив він. — І цьому неподобству є причина, яку ви всі маєте знати. Ця причина — приватна монополія компанії, кінцевим власником якої є один із впливових чиновників облради. Уже кілька місяців ця компанія шантажує міськраду з вимогою значно підвищити тариф на вивезення відходів. Розуміючи, що я не дозволю цього зробити, вони вирішили використовувати методи італійської мафії — оголосити тихий страйк, як, наприклад, у Неаполі або на Сицилії, коли сміття навмисно не вивозили.
Така сама ситуація склалася й щодо однієї з компаній, що займається прибиранням вулиць. У найкритичніший момент, коли випало до 60 см снігу, ці люди зняли з титулів майже 40 прибиральних машин і спробували паралізувати місто. Далі, об’єднавши зусилля з одним із «вітчизняних товаровиробників», вони руками антимонопольного комітету намагаються анулювати місту тендер на придбання сміттєвозів «Форд».
Вони оголосили всім нам війну. Ну що ж, виклик прийнято. За тиждень, можливо днів за десять, руками комунальників ми наведемо лад. Я залучу всі можливі й неможливі ресурси. У Дніпрі не буде приватних монополій у комунальній сфері. Особливо монополій чиновників.
Ми виділили цього року на закупівлю нових сміттєвозів та контейнерів 150 млн грн. Сміттєвози, контейнери, снігоприбиральні машини рано чи пізно, але всі будуть у міській власності. Послуги надаватимуть за прийнятними цінами, і ніхто не диктуватиме нам свою волю. Наразі юристи міськради працюють із відповідними заявами до правоохоронних органів.
А тепер окремо. Для тих, кого це стосується. Я все бачу й знаю. І про замовні статейки, і про проплачених «активістів», і про бажання продати муніципальні контракти «великим» людям з Києва, і про брудні ігри усередині облради. Схаменіться. Увімкніть розум. Уже що-що, а воювати я вмію. І Дніпро скривдити не дам».

Дніпропетровська область.