У місті зафіксовано 73 випадки захворювання на кір. Про це розповіла заступник міського голови з гуманітарних питань Наталія Товста.
— У 2018 році медичні установи нашого міста отримали 882 дози вакцини, що становить 41 відсоток від річної потреби. Це вакцина КПК виробництва Бельгії. Тому всі діти, які підлягають вакцинуванню, будуть щеплені, — сказала Наталія Товста.
Серед 73 хворих — 43 дорослих і 30 дітей. Зазначається, що захворюваність значно зросла, обласний показник у Первомайську перевищено в 3,4 разу. Головний лікар центральної міської багатопрофільної лікарні Олег Чекріжов повідомив, що в Первомайську зафіксовано випадки захворювання на кір медичних працівників, таких семеро.
— Робити епідпрогноз непросто. Адже через потужну антивакцинальну кампанію, яка проводилася в ЗМІ протягом останніх років, маємо досить низький показник колективного імунітету. Тож спрогнозувати подальше поширення хвороби важко, — повідомив лікар-епідеміолог Первомайського районного відділу лабораторних досліджень Віталій Мороз.