За добу (станом на ранок 29.03) російсько-окупаційні війська 54 рази обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку з артилерії калібру 122 мм ворог вів вогонь по позиціях захисників у Широкиному, а з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП — по укріпленнях біля Павлополя та Гнутового.
Також міномети 82-го калібру противник застосував поблизу Водяного та Пісків. З гранатометів різних систем обстріляв оборонців Авдіївки, Новотроїцького, Опитного, Кам’янки, Широкиного, Талаківки та Пісків. А вогонь з великокаліберних кулеметів окупанти відкривали по укріпленнях ЗСУ неподалік Мар’їнки, зі стрілецької зброї — в районі шахти «Бутовка» та Новомихайлівки.
На луганському напрямку з мінометів калібру 
82 мм та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли позиції сил АТО поблизу Катеринівки. Також гранатомети та великокаліберні кулемети противник застосував по захисниках Щастя.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Поблизу Донецька знову гаряче. Орки активізувалися. Вночі били з важких мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів. Трохи дісталося нашому опорнику. На щастя, ніхто не постраждав. Чуємо рух важкої техніки: злітною смугою їздять танки. Сепари постійно зводять нові вогневі точки. Щоб їх втихомирити — довелося відкривати вогонь. Зараз відносно тихо. Уся небезпека — від снайперів. Днями у нашому секторі загинув наш побратим. От такі у нас будні. Наша розвідка говорить про активізацію бойовиків і провокації. Тому готуємося, адже кількість обстрілів лише зростатиме».
Лідери країн нормандської четвірки розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації Мінських домовленостей найближчим часом. Про це йдеться у спільній заяві, оприлюдненій у прес-службі Президента України. Зазначається, що сторони «розглянуть можливі шляхи прискорення імплементації домовленостей у найближчі місяці». Сторони також привітали домовленість щодо встановлення з 30 березня 2018 року режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.