Двом мешканцям Кременчука, котрі є вимушеними переселенцями, передали обладнання для ведення власного бізнесу. Його на безповоротній основі, тобто безплатно, отримали Олег Бєляєв та Юлія Павлишина.

Згадані вагомі подарунки для них придбали представники Міжнародної організації з міграції, котрі використовують кошти Євросоюзу. При цьому йдеться про реалізацію одного із проектів, спрямованого на вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні. Згідно з ним, вимушені переселенці, які мають бодай невеличкий досвід підприємницької діяльності, можуть претендувати на отримання фінансової допомоги в розмірі до 70 тисяч гривень саме на придбання обладнання для започаткування чи продовження власної справи. Для цього їм треба скласти бізнес-план, переконати фундаторів проекту в його перспективності та пройти відповідне навчання.
Усі ті умови згадані кременчужани виконали. Об’єднавши зусилля, вони, за словами Олега Бєляєва, відкривають у наддніпрянському місті «міні-фабрику» з виготовлення шкарпеток та інших трикотажних виробів. Тим паче що, скажімо, в Юлії Павлишиної уже була своя в’язальна машина. Та саме отримане вимушеними переселенцями від міжнародних доброчинців нове сучасне обладнання стало надійним підґрунтям для їхнього нового старту.