Четвертий закарпатський обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!» урочисто відкрили в Ужгороді. На площі Народній перед будівлею облради і ОДА свої роботи на 57 деревах, прикрашених писанками, представили команди з усіх районів Закарпаття — тисячі мальованих яєць виготовили діти в тих техніках, які притаманні їхній місцевості.

Такого царства писанок немає більше не тільки в Україні, а й у всій Європі!

Через дощ урочистості перенесли до атріуму будівлі. Там же оголосили і про встановлення рекорду, зафіксованого представником Національного реєстру рекордів України: «за найбільшу кількість Великодніх дерев на одній локації, майже 17 000 писанок».
Найкращих у конкурсі визначили серед місцевих органів управління освітою, професійно-технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування. Серед критеріїв оцінювання, кажуть в ОДА, — різні техніки виконання писанок, відповідність регіональним традиціям у розписі, орнаменті, колористиці. Також оцінювали й оригінальність конструкції дерева.
Переможцями визнали управління освіти Тячівської РДА, Ужгородський центр професійно-технічної освіти та Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.
Учасників фестивалю привітали керівники регіону Геннадій Москаль та Михайло Рівіс. Призерам урочисто вручили грошові премії та відзнаки.
Тут же, в просторому атріумі, розгорнули й виставку рушників, якими прикривають Великодні кошики. Їх вишили освітяни та їхні учні. Триває також великодня фотовиставка. Усю цю красу можна оглядати аж до 24 квітня.

Фото надано прес-службою ОДА.