За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП терористи обстріляли укріплення в районі Павлополя. Міномети калібру 82 мм окупанти застосували по оборонцях Широкиного, а гранатомети різних типів і стрілецьку зброю — неподалік Авдіївки, Водяного, Гнутового, Пісків, Опитного, Новотроїцького, Лебединського та Пищевика. Також під вогонь великокаліберних кулеметів потрапили захисники Талаківки, Кам’янки, Мар’їнки і Верхньоторецького, а з БМП — Гнутового, Талаківки і Пищевика. Крім того, стрілецьку зброю ворог застосував по позиціях біля Широкиного, шахти «Бутовка» та Павлополя, а протитанкову керовану ракету — в районі Новотроїцького.
На луганському напрямку з гранатометів та стрілецької зброї російські найманці обстрілювали укріплення сил АТО поблизу Артемового, а з великокаліберних кулеметів — неподалік населеного пункту Луганське.
«На Донбасі з 00:01 30 березня почало діяти чергове перемир’я, цього разу його приурочено до Великодніх свят. Однак окупанти продовжують нехтувати домовленостями, досягнутими в Мінську Тристоронньою контактною групою. Так, російські найманці уже двічі (станом на ранок 30.03) порушили перемир’я. На донецькому напрямку зі стрілецької зброї противник обстріляв наші позиції поблизу Авдіївки й Опитного», — повідомив ЗМІ речник прес-центру штабу АТО Олег Сушинський.