На часі — ухвалення Кодексу з процедур банкрутства

У Комітеті з питань економічної політики відбулася зустріч з представниками моніторингової місії МВФ і оціночної місії ЄС в рамках проекту «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні».
Учасники зустрічі обговорили важливі законодавчі ініціативи, які покращують інвестиційний клімат України та спрощують ведення бізнесу.
Голова комітету Андрій Іванчук подякував представникам МВФ за допомогу у підготовці проекту Кодексу з процедур банкрутства, який сприятиме відновленню платоспроможності боржників та залученню інвестицій. Він наголосив, що після ухвалення Кодексу Україна підніметься у міжнародному рейтингу простоти ведення бізнесу Doing Business.
Андрій Іванчук запропонував представникам МВФ внести свої рекомендації до законопроекту та анонсував проведення круглого столу, на якому відбудеться обговорення Кодексу перед другим читанням. Іноземні партнери погодилися та відзначили важливість прийняття цього закону для України.

Як удосконалити законодавчу кухню

Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч з делегацією організації Global Partners Governance, яка реалізує програми з удосконалення роботи політичних інституцій різних країн. Г. Немиря поінформував про роботу комітету, зокрема про комітетські слухання, присвячені проблемам вимушених переселенців, які відбулися минулого року у Донецькій та Луганських областях.
Йшлося також про поточну політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні. Окремо обговорювалося питання захисту прав і свобод людини, внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які залишилися на тимчасово окупованій частині території Донбасу та в анексованому Криму.
Зустріч відбулася в рамках співпраці Верховної Ради (офісу спікера та комітетів) з Global Partners Governance задля удосконалення роботи українського парламенту.

За повідомленнями Інформаційного управління апарату Верховної Ради.