Луганщина розраховує отримати цього року 401,3 млн грн від Державного фонду регіонального розвитку. Це другий показник по Україні. Для області, яка перебуває в складній соціально-економічній ситуації через бойові дії, питання залучення інвестицій, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів має пріоритетне значення.
За словами директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергія Медведчука, показник в освоєнні коштів ДФРР за підсумками минулого року сягнув 72 відсотків. Вище за середньообласний рівень використали гроші у Білокуракинському, Марківському, Попаснянському, Кремінському районах та в Білокуракинській ОТГ. На жаль, міста Лисичанськ та Сєверодонецьк, Старобільська, Сватівська та Міловська РДА за цим напрямом спрацювали незадовільно, а Станично-Луганська РДА виділені з ДФРР кошти взагалі не освоїла.
Регіональна комісія з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку на 2018 рік розглянула 247 проектів на 1363,7 млн грн. Уже затверджено і спрямовано до Мінрегіонрозвитку, будівництва і ЖКГ 63 проекти на 387,2 млн грн, передає наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.