Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 25-й тур.

31 березня. «Карпати» — «Чорноморець». 3:1. Львів. «Україна». 1 241 глядач. Рефері — Катерина Монзуль (Харків). Голи: Карраскаль, 20, Швед, 51, Санчес, 84 — Третьяков, 45+3 (п). Вилучено Чорного («Чорноморець», 72, друге попередження).

«Зірка» — «Олександрія». 0:0. Кропивницький. «Зірка». 1 585 глядачів. Рефері — Денис Шурман (Київська область).

«Ворскла» — «Верес». 0:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 811 глядачів. Рефері — Анатолій Абдула (Харків).

1 квітня. «Маріуполь» — «Динамо». 2:3. Голи: Тотовицький, 29, 79 — Бєсєдін, 49, Шапаренко, 65, Циганков, 72.

«Маріуполь»: Худжамов, Насонов, Яворський, Дава, Демір, Дедечко (Ігнатенко, 80), Мишньов, Чурко (Тищенко, 74), Тотовицький, Болбат (Діденко, 76), Пихальонок. Тренер — Олександр Бабич.
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Пиварич, Циганков, Ротань, Буяльський, Морозюк (Шапаренко, 46), Гармаш (Шепелєв, 77), Бєсєдін. Тренер — Олександр Хацкевич.

Рефері — Юрій Можаровський (Львів).
Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 10 742 глядачі. 10 градусів.

«Зоря» (Луганськ) — «Шахтар» (Донецьк). 0:3. Голи: Тайсон, 41, Феррейра, 61, Кайоде, 90+3.

«Зоря»: Лунін, Тимчик, Сваток (Прийма, 9), Чечер, Опанасенко, Харатін (Гордієнко, 73), Сілас, Караваєв, Громов, Луньов (Фаупала, 46), Іурі. Тренер — Юрій Вернидуб.
«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Хочолава, Ордець, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос (Дентіньо, 86), Патрік (Зубков, 90+3), Тайсон, Феррейра (Кайоде, 89). Тренер — Паулу Фонсека.

Вилучено Опанасенка, 88 (пряма червона картка).

Рефері — Віталій Романов (Дніпро).
Запоріжжя. «Славутич-Арена». 8 350 глядачів. 15 градусів.

«Сталь» (Кам’янське) — «Олімпік» (Донецьк). 0:0. Київ. «Оболонь-Арена». 280 глядачів. Рефері — Євген Арановський (Київ).

***

Унікальний гол забив 19-річний форвард львів’ян колумбієць Горге Карраскаль. Він влучив практично з лінії поля. Але не тільки у Львові молодь відзначалася ефектними влученнями. Втім, про все по черзі.

***

Не повторюватимемося і не казатимемо про те, як чекали на поєдинок «Динамо» у Маріуполі. І от він відбувся. У першому таймі невелику перевагу мали господарі, які й відкрили рахунок. Тотовицький скористався явною помилкою Бойка.

А от після перерви парадом уже керували «динамівці», котрі забили три м’ячі. Тут важливу роль відіграв вищий клас киян. Особливо красивим був результативний удар у «дев’ятку» з-за меж карного майданчика їхнього півоборонця 19-річного Шапаренка (на знімку). Варто сказати, що поява саме цього талановитого виконавця перевернула гру гостей.

Про 20-річного Циганкова тепер говорять багато і регулярно. І він виправдовує таку увагу. Цього разу Віктор багато працював на команду і гол забив ефектний.

Слід віддати належне азовцям — вони не здавалися до останньої секунди, скоротили розрив у рахунку. Але явно втомилися, і на більше їх просто не вистачило.

***

Знаменна подія сталася в Запоріжжі: луганчанин В’ячеслав Чечер провів 400-й матч у вищому дивізіоні українського футболу!

А тепер кілька слів про саме протистояння «Зорі» і «Шахтаря». Після того, як торік луганські футболісти протягом кількох останніх хвилин вирвали перемогу в «гірників», уболівальники чекали, як кажуть, продовження банкету. Але нічого такого не сталося.

Протягом першого тайму спостерігалася повна перевага «гірників», які поступово нарощували швидкості й тиск на позиції суперника. Як наслідок — влучний удар Тайсона перед перервою.

«Зоря» цього разу здивувала своїми неорганізованими діями. Грати проти «Шахтаря» з таким настроєм — справа безнадійна. Після відпочинку картина на полі мало змінилася. «Шахтар» відзначився ще двічі. На останніх хвилинах у складі «гірників» з’явився новобранець — 25-річний форвард Кайоде. І ледь не першим дотиком до м’яча нігерієць відправив його у ворота «Зорі». Погодьтеся, кращий дебют важко придумати.

Фото ФК «Динамо».