У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася прем’єра фільму «Грецький горішок». Це документальна біографічна стрічка про долю художника та педагога Георгія Косміаді (на знімку), якому в обласному центрі встановлено пам’ятник і на його честь названо одну з вулиць. Стрічка має на меті всебічно передати життєпис цієї непересічної особистості, а також розповісти про всі поворотні точки в долі «Грецького горішка», що відіграли найважливішу роль у житті людини, яку, незважаючи на жодні випробування долі, ніхто й ніщо не зміг ніколи зламати.

Георгій Косміаді між Першою і Другою світовими війнами проживав у Рівному. У цей період він сформувався не лише як митець, а й як педагог: викладав в усіх навчальних закладах міста, мав цілу плеяду талановитих учнів, і навіть зміг організувати виставку їхніх робіт у Парижі. Під час Другої світової Косміаді з родиною виїхав до Німеччини, де провів решту свого життя. Написав велику кількість картин. Частину з них донька художника передала Рівненському обласному краєзнавчому музею.
А 2 квітня творчому колективу Рівненської дитячої художньої школи імені А. Мартиненка була вручена цьогорічна мистецька премія імені Георгія Косміаді, яку заснувала Рівненська міська рада.

Фото з Інтернет-ресурсу.