Вінницький обласний центр зайнятості розпочав співпрацю з одним з іноземних інвесторів, який формує трудовий колектив на нове підприємство — завод холодильного обладнання.
Чи не вперше в області зіткнулися з ситуацією, коли на виробництво потрібні, крім робітників, значна кількість фахівців інженерних спеціальностей. За словами директора Вінницького обласного центру зайнятості Галини Скоковської, на новому заводі чекають інженерів зі спеціалізацією «Машинобудування», операторів верстатів з програмним керуванням, фахівців з якості продукції. У переліку робітничих професій значаться слюсарі механоскладальних робіт, налагоджувальники холодильних апаратів, укладальники-пакувальники тощо. Підприємство гарантує офіційне працевлаштування, соціальний пакет, конкурентну зарплату, безплатне навчання та підвищення кваліфікації.
Наприкінці травня — початку червня на заводі планують запустити першу технологічну лінію. Її роботу забезпечуватимуть п’ятсот робітників та інженерно-технічних працівників. Нині триває монтаж обладнання. Цехи уводитимуть в експлуатацію почергово. Повністю завершити будівництво планують у 2020 році. Завод буде одним із найбільших у державі виробників холодильного обладнання для вітчизняних і зарубіжних споживачів. Тут отримають роботу понад півтори тисячі трудівників різних спеціальностей. Нове виробництво споруджують в індустріальному парку.
Одночасно Центр зайнятості продовжує пошук робітників на ще одне нове підприємство, введене в експлуатацію в обласному центрі восени минулого року за кошти іноземних інвесторів — завод «Електричні системи». Нині колектив нараховує майже тисячу трудівників, а також для підприємства, створеного за кошти інвестора з Японії, у райцентрі Немирів.