Активні жителі Кропивницького розпочали оригінальну кампанію висвітлення ганебного стану міських доріг. Мета акції — присоромити місцевих чиновників, відповідальних за ремонт шляхів, змусити їх принаймні червоніти за свою бездіяльність.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці організатор акції Дмитро Завражний, активісти влаштували фотосесії кропивницьких красунь на дорогах прямо біля ям, вибоїн та калюж (на знімку).
«Акція боротьби з ямами розпочинається на дорогах не тільки нашої області, а й усієї країни. Але цього року ми вирішили зробити дещо креативне. Зробили такий тролінг-перфоманс для наших можновладців, які відповідають за стан доріг. Бачимо, що дороги не відповідають жодним вимогам ні України, ні ЄС. Та хоча наша країна туди рухається поступово, ми бачимо, що якщо наших можновладців трохи не підправляти, то вони нічого не роблять», — переконаний Дмитро Завражний.
Коли назбирається достатня кількість світлин, організатори акції створять календар. Обкладинку прикрасять зображеннями ям-переможниць, яких активісти умовно нагородили кубками. Його примірники подарують міському голові, комунальникам, дорожникам та всім причетним до того, що такі ями є на місцевих дорогах.
Подібні акції небайдужі жителі Кіровоградщини розпочали проводити кілька років тому. Перша з них, як розповів Дмитро Завражний, виникла спонтанно — на неї надихнув камінець, який потрапив у скло машини на трасі Кропивницький — Первомайськ. Тоді започаткували спільноту «Яма SOS». Торік учасники ініціативної групи з 10 осіб розмалювали вибоїни там, де стан доріг був особливо жахливий, щоб водії могли краще їх розгледіти та об’їхати. «Як результат, розмальовані ями були залатані», — зауважив Дмитро Завражний.

Фото надано автором.