За останню добу (станом на ранок 4.04) бойовики 24 рази обстріляли позиції наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку з 82-мм міномета були обстріляні військові в Опитному, а з гранатометів — у Авдіївці, Пісках, Водяному, Піщевику. Вогонь зі снайперської та стрілецької зброї вівся поблизу Широкиного, Водяного та шахти «Бутовка», а з великокаліберних кулеметів — неподалік Кам’янки, Павлополя та Мар’їнки. Також зі стрілецької зброї були обстріляні позиції в районі Красногорівки, Мар’їнки, Авдіївки, Невельського та Павлополя.

На луганському напрямку з 82-мм мінометів бойовики вели вогонь по укріпленнях поблизу Луганського, а з гранатометів — у районі населеного пункту Новоолександрівка.
Усі ворожі обстріли бойовиками оборонних позицій ЗСУ визначено як прицільні. Наші військовослужбовці дотримувалися режиму припинення вогню, але в одному випадку таки були вимушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи дозволену Мінськими домовленостями зброю. Крім того, ватажки бойовиків ОРДЛО третю добу поспіль порушують «перемир’я», активно застосовуючи при цьому стрілецьку зброю по позиціях ЗСУ та безпілотниках ОБСЄ. Зокрема, обстріли по БПЛА велися під час проведення верифікаційних заходів відведення техніки та озброєння в районах, тимчасово непідконтрольних Україні. Поблизу населеного пункту Міусинськ, де бойовики облаштували «полігон», безпілотник ОБСЄ був збитий. В усіх випадках представники ОБСЄ були вимушені залишити зазначені райони спостереження.