В обласному центрі презентували проект «Полтавщина Великодня». Згадане дійство вже вчетверте влаштовують для малечі управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, обласний молодіжний центр і Національний педагогічний університет ім. В. Короленка.

На знімку: перші штрихи на майбутній писанці допомагає робити студентка Оксана Рись.

Організатори прагнули максимально наблизити Великдень до кожної дитини, котра цього дня завітала до одного з найбільших торговельно-розважальних центрів міста. Локації проекту діяли одразу на двох поверхах ТРЦ. Зокрема, на тематичних виставках представили кращі зразки учнівських і студентських рукотворів. Свої кмітливість і спритність демонстрували учасники Великоднього квесту.
Не менше емоцій дарували дітям майстер-класи, під час яких можна було зробити сувеніри та святкові подарунки. Та все ж найбільше захопило малечу «Таїнство виготовлення писанки». Такі майстер-класи влаштували студентки факультету технологій та дизайну згаданого педуніверситету Інна Дудка, Вікторія Мороз, Оксана Рись, Анна Шовкова та інші. Дівчата не вперше відкривають дітям таємниці писанкарства. Вони відзначають, що останнім часом їхні наймолодші підопічні набагато сміливіше й упевненіше беруться за цю справу і не бояться експериментувати.

Фото автора.

Полтава.