Таку сумну звістку почув під час спілкування із працівниками Львівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Сюди потрапляють звірі та птахи, які зазнали каліцтва під час «звірячих» розбірок або втекли після поранення мисливцями. Цих «нещасників» знаходять туристи-мандрівники і передають до ветеринарної лікарні, що розташована у львівському рятувальному центрі. 

На фото: Григорій Омелюх задоволений харчами,
які передали для його підопічних благодійники.

Так, упродовж 2014—2016 років з території Львівської області небайдужі та добрі люди доправили до ветлікарні чотирьох лелек, які мали тяжкі травми крил та лап. Кожен крилатий красень отримав належне лікування, яке проводять тут віддані улюбленій справі фахівці.
— Одного із лелек, — розповідає черговий працівник центру пан Григорій Омелюх, — повернули в природу, трьох, які не можуть літати, залишили на постійне проживання в екологічному закладі «Дитячий зоопарк».
Нині у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі мешкає понад 130 видів пернатих і тварин, переважно екзотичних. Серед них плазуни, земноводні, ссавці. Найбільшу популярність має 15-річна мавпа Чіта — любителька понишпорити по кишенях працівників та екскурсантів, у пошуках смачних цукерок. Велику увагу дітлахів привертають хамелеон, крокодил, удав, баран та лама. Приємно відзначити, що вхід до дитячого Екоцентру — вільний.
Доживають тут свого віку дикі та свійські птахи і тварини. Для кожного «квартиранта» в Екоцентрі створені належні умови, а ще тут діють різноманітні гуртки для львівських школярів, які разом зі своїми наставниками займаються науковими дослідженнями, готують їжу. Щоправда, коштів для придбання продуктів бракує. Добре, що у світі є небайдужі люди, які приносять з дому крупи, картоплю, буряки.
Позавчора, завдяки нашому знайомому добродію Віктору Любчику, ми із сином Мар’яном передали кілька десятків кілограмів круп і макаронних виробів, за що працівники тваринно-пташиного притулку були вельми вдячні. Залишається надати контактну інформацію Львівського еколого-натуралістичного центру: Львів, вул. Кубанська, 12, телефон 276-14-19, ecochilds@rambler. ru.

Фото автора.

Львів.