Окупаційні війська продовжують зривати «великоднє перемир’я». За останню добу бойовики більш як 40 разів гатили по наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку з 82-мм мінометів, гранатометів, снайперської та стрілецької зброї обстріляні захисники шахти «Бутовка». З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь у районі Авдіївки, Лебединського та Кам’янки. Крім того, окупанти вдарили з гранатометів по захисниках Водяного та Мар’їнки, а з озброєння БМП — біля Гнутового. Зі снайперської зброї цілив ворог під Широкиним та Водяним.
Неспокійно було й на Луганщині. Терористи зі стрілецької зброї обстріляли наші укріплення в районі Станиці Луганської, а також станції «Донець».
Як зазначив учора ЗМІ міністр оборони України Степан Полторак, Росія зосередила на кордоні з Україною понад 70 тисяч військових, більш як тисячу артилерійських систем і майже 400 систем залпового вогню.
«Існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії щодо відмови Росії від окупації частини нашої території й виведення її військ у найближчій перспективі. На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонних тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу угруповання входить майже тисяча танків, 2,3 тисячі бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і майже 400 систем залпового вогню», — наголосив очільник силового відомства.