Тринадцятирічна Саша Демченко з Корсуня-Шевченківського (на знімку) тричі поспіль перемагала в обласному конкурсі юних музикантів «Піаніст-віртуоз». Посіла призове місце у всеукраїнському конкурсі учнів музичних шкіл пам’яті Петра Чайковського, виборола Гран-прі на всеукраїнських конкурсах «Нові імена України» та «Крок до зірок».

Розповідає її наставниця, викладач-методист вищої категорії і директор Корсунь-Шевченківської дитячої школи мистецтв Лариса Усаченко:
— Навчаю Сашу з першого класу. Її талант відкрився мені відразу. Юна піаністка вдосконалює техніку, прослуховує кращі виконання класичних творів видатними музикантами. Робить це з великим ентузіазмом. Публіка мотивує її до ще більшої старанності та наполегливості. Вірю, що Саша стане чудовим музикантом.
Олександра Демченко справляє враження серйозної як на свій вік людини. У загальноосвітній школі вона навчається у 8-му класі і планує вступати до музучилища. На запитання, скільки часу витрачає на фортепіано, відповідає: грає кожну вільну хвилину. А потім перераховує інші заняття. Зокрема, вона має додаткові уроки з англійської мови, співає у хорі Свято-Покровської церкви, де її тато Олексій служить священиком.
— Інколи жертвую відпочинком, — зізнається. — Пам’ятаю про свою відповідальність перед вчителькою, школою, батьками. А коли виходжу на сцену, намагаюся сконцентруватися лише на емоціях твору. Дуже люблю музику Чайковського, а ще мрію зіграти Шопена...

Людмила МОРЕНКО, Лідія ЛІСОВА.
Фото надано авторами.

Черкаська область.