Обстріли позицій ЗСУ на сході тривають, попри оголошене з 30 березня «великоднє перемир’я». За останню добу (станом на ранок 6.04) бойовики 27 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на луганському напрямку противник із заборонених 120-мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював укріплення поблизу Луганського. Ворожі міномети — тепер уже калібру 82 мм — агресор застосував по оборонцях Троїцького. А в районі Новозванівки не замовкали великокаліберні кулемети противника.
Крім того, по силах АТО під Лебединським, що на Донеччині, терористи вдарили із заборонених 120-мм мінометів. 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю ворог застосував поблизу Водяного. Також під вогонь з гранатометів та стрілецької зброї потрапили укріплення поблизу Новотроїцького, Верхньоторецького, Авдіївки, Павлополя та шахти «Бутовка», з великокаліберних кулеметів — Авдіївки і Невельського, а зі стрілецької зброї — Кам’янки, Новомихайлівки, Талаківки та Березового.
«Російсько-окупаційні війська сьомий день поспіль ігнорують режим «великоднього перемир’я» по всій лінії розмежування сторін та продовжують приховано зосереджувати військову техніку й озброєння на території, тимчасово непідконтрольній уряду України. Так, 4 квітня, приблизно о 19.00 бойовики застосували стрілецьку зброю з гори Князь Ігор по позиціях ЗСУ в районі населеного пункту Станиця Луганська. Тож окупанти вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін. За інформацією спостерігачів СММ ОБСЄ, у південно-східній частині Луганська підтверджено факт розташування 7 одиниць танків Т-72, 7 одиниць САУ, 15 артилерійських систем різного калібру та 7 реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», а неподалік населеного пункту Круглик — 8 танків різної модифікації», — зазначили в штабі АТО.