У бібліотеці для дітей № 8 міста Миколаєва в рамках акції «Подаруй солдату краплинку свого добра» проходив майстер-клас «Писанки — обереги», в якому взяли участь читачі — учні третіх класів.

«Чудові Великодні обереги виготовили наші маленькі читачі, намагаючись передати всю свою дитячу доброту українським військовослужбовцям, які наразі перебувають у зоні АТО. Сподіваємось, що ці яскраві писанки хоча б трішечки нададуть солдатам святкового настрою», — розповіла провідний бібліотекар Лілія Полковниченко.
Діти також почули розповідь про книжку «Миттєвості війни» (керівник авторської колегії С. С. Макарчук), яка містить біографічні нариси про захисників, котрі загинули в Криму та на сході країни, спогади наших земляків — учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, історії про волонтерський рух.
Кожен з учнів написав солдатам на паперових писанках своє привітання зі святом Великодня. Скриню з посланнями від маленьких читачів на Донбас українським солдатам відвезе волонтер Юлія Немлій.

Фото надано автором.