Прифронтова Луганщина відроджує свої лікувальні заклади, вкладаючи в них значні кошти. Лише за останній час на капітальні ремонти та реконструкцію медичних установ виділено майже 170 млн грн, понад 300 млн грн — на обладнання, на 14,9 млн грн придбано 73 спеціалізовані автомобілі. Екстрену медичну допомогу сьогодні цілодобово надають 64 виїзні бригади.

Усією цією медичною базою повною мірою можуть користуватися і жителі Луганщини, які живуть на окупованій російськими найманцями території. Обласна держадміністрація опублікувала перелік медичних послуг, які можуть отримати мешканці ОРДЛО на території, підконтрольній українській владі. Насамперед хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет мають право на пільговій або безоплатній основі протягом року отримувати лікарські засоби у 154 аптеках області.

Ветерани Другої світової війни та прирівняні до них особи мають право протягом року отримувати у всіх центральних міських та районних лікарнях області на безоплатній основі путівки до Республіканського реабілітаційного центру ветеранів війни.

Луганська область.