За останню добу (станом на ранок 11.04) бойовики 64 рази обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, на донецькому напрямку під вогонь із заборонених 120-міліметрових мінометів потрапили укріплення сил АТО поблизу Бердянського, Лебединського, Широкиного, Водяного, Пісків, Кам’янки, Авдіївки та шахти «Бутовка». Також біля Водяного, Пісків та Кам’янки терористи вели вогонь із танків, а в районі Пісків, Талаківки, Лебединського та шахти «Бутовка» — з мінометів калібру 82 мм.

Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю загарбники застосували по оборонцях Лебединського, Авдіївки, Старогнатівки, Талаківки, Мар’їнки, Кам’янки, Гнутового, Красногорівки, Водяного, шахти «Бутовка», Опитного, Новотроїцького та Павлополя, озброєння БМП — по захисниках Пісків, Гнутового та Красногорівки, а поблизу Широкиного — протитанковий ракетний комплекс.

На луганському напрямку із 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів російські найманці обстрілювали укріплення неподалік Новоолександрівки, а з озброєння БМП — в районі Луганського.

Бойовики також обстріляли житлові будинки у старій частині Авдіївки. Про це повідомив учора ЗМІ керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Уночі проросійські найманці обстріляли приватний сектор так званої старої Авдіївки. Влучили у будинок та сарай на вулиці Лермонтова. Люди встигли сховатися в укриття й просиділи там до ранку. Унаслідок нічного обстрілу ніхто не постраждав. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці кваліфікували обстріл як терористичний акт», — написав він на своїй сторінці у «Фейсбуку».