За останню добу (станом на ранок 12.04) російські окупаційні війська продовжували ігнорувати режим припинення вогню — здійснили 38 обстрілів. За даними прес-центру штабу АТО, найсильніше гатили на донецькому напрямку — із заборонених 120-міліметрових та 82-міліметрових мінометів, а також із гранатометів різних систем вели вогонь по укріпленнях у районі Пісків та шахти «Бутовка».
Також міномети калібру 82 мм ворог застосував біля Новотроїцького, а озброєння танку — поблизу Кам’янки. Із гранатометів обстріляли оборонців Авдіївки, Талаківки, Мар’їнки, Водяного та Пищевика, з великокаліберних кулеметів — захисників Кам’янки, Гнутового, Опитного, Водяного, Пісків, Новотроїцького та Павлополя, з озброєння БМП — Гнутового, Пісків, Невельського та Пищевика. Крім цього, стрілецьку зброю окупант застосував по позиціях сил АТО у районі Авдіївки, Лебединського, Кам’янки, шахти «Бутовка», Талаківки, Водяного і Гнутового, а неподалік Мар’їнки вели снайперський вогонь.
На луганському напрямку із заборонених Мінськом 120-міліметрових мінометів агресор вів вогонь по опорних пунктах під Троїцьким, а зі стрілецької зброї — по захисниках Станиці Луганської.
За даними групи «Інформаційний спротив», бойовики нарощують кількість обстрілів на Донбасі. «Найбільш інтенсивно вогневих ударів противник завдавав по позиціях наших військових у районі населених пунктів Троїцьке, Новолуганське, Луганське, Піски, шахта «Бутовка», Лебединське, Водяне та Широкине. Не гребують окупанти і важким озброєнням: танки гатили на південь і на північ від Авдіївки, в районі ДАПу (Піски, Водяне)», —йдеться в повідомленні групи