«Туреччина за підсумками 2017 р. посідає 1-ше місце серед країн Близькосхідного регіону за обсягами товарообігу з Україною з часткою 50%, що становив $3,78 млрд та збільшився на 20,1%»,  заявив учора перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у Анкарі під час 11-го засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва, повідомляє Мінекономрозвитку в Твіттері. Він також зауважив, що «експорт товарів з України до Туреччини за минулий рік зріс на 22,9% і становив $2,52 млрд». «З початку року приріст турецьких інвестицій в українську економіку становив $22,6 млн. Станом на 1 січня 2018 ця сума становила $312,2 млн», — уточнив міністр. 

До речі, Туреччина є одним із ключових торговельних партнерів нашої країни та посідає 3-тє місце у ТОП-20 переліку перспективних ринків для експорту української продукції.

У програмі дводенного візиту, який завершується сьогодні, низка двосторонніх зустрічей С. Кубіва, зокрема з віце-прем’єр-міністром Турецької Республіки Мехметом Шимшеком, міністром національної оборони Нуреттіном Джаніклі та міністром економіки Ніхатом Зейбекчі. Окрім того, члени української урядової делегації зустрінуться з представниками нашої громади в Туреччині.