Півтори сотні дітей з Донецької області відсвяткували Великдень у родинах з Тернопільщини. Школярі долучилися до західноукраїнських традицій, взяли участь у цікавих екскурсіях, майстер-класах з писанкарства, для них організували насичену розважальну програму: боулінг, катання на ковзанах, перегляд кінофільму в ТРЦ «Подоляни».

Зустрівся з юними гостями зі сходу голова Тернопільської ОДА Степан Барна. «Діти України, незалежно від того народилися вони на сході чи заході, — це одна велика дружна родина. Завдяки такому обміну вони відчувають себе єдиним українським народом. А це, безумовно, сприяє зміцненню нашої нації. І лише в єдності ми подолаємо всі наші проблеми та незгоди. Такі акції, безперечно, проводитимуться й надалі», — зазначив Степан Барна.
До слова, групи дітей з Донеччини, зокрема Мангушського району, святкують Великдень та Різдво в теплому родинному колі на Тернопіллі упродовж трьох років. Цьогоріч вони гостювали в сім’ях шести районів області: Кременецькому, Шумському, Зборівському, Збаразькому, Бережанському та Тернопільському.

Фото надано прес-службою ОДА.