По-весняному теплі днини сприяли вибуховому цвітінню японських вишень — сакур, якими вже друге століття поспіль славиться обласний центр Закарпаття (на знімку).

Уже традиційно у квітні-травні відбудеться фестиваль «Сакура-фест». Цього року він розпочнеться 18 квітня і триватиме до 6 травня. У його рамках уперше проводитимуться «Дні нового національного кіно», уже вдруге — фестиваль камерних вистав «Під цвітом сакури», фестиваль рожевого вина, міжнародні танцювальні змагання зі спортивного танцю та хіп-хопу, 8-й фестиваль сучасної духовної музики, численні і різноманітні спортивні змагання, ігри КВК, Лабораторія творчості, фестиваль вогню та шоу-програми, фестиваль правильного відпочинку для всієї родини та багато іншого.
За всіма прогнозами саме на цей період припаде пік цвітіння екзотів. Саме в цей час Ужгород очікує багато туристів, які з усіх куточків нашої країни та навіть з-за кордону приїжджають милуватися рясним цвітом японської вишні. За інформацією представників готелів та хостелів, гості забронювали майже всі місця на наступні два тижні. А керівництво області звернулося до «Укрзалізниці» з пропозицією спрямувати додатковий поїзд до Ужгорода на цей період.

Фото надане прес-службою міськради.