Понад дві години в македонському Охриді тривали переговори між міністрами закордонних справ Македонії і Греції Ніколою Дімітровим та Нікосом Козіасом.

Після їх закінчення міністри зустрілися із журналістами й заявили, що третій тур переговорів був відкритий і чесний. Вони обговорили всі варіанти нової назви Колишньої югославської Республіки Македонія і всі можливі підводні камені після прийняття того чи іншого найменування, а також реакцію на нього громадськості.

«Уперше ми назвали й строк, до якого країна повинна отримати нову назву, і кроки, які мають зробити обидві сторони для ухвалення рішення, а також те, як воно буде втілено в життя. Це була розмова з розумінням усіх проблем одне одного», — заявив Нікола Дімітров.

«Ми поступово зближаємо наші позиції з цього питання, і в нас залишається дедалі менше невирішених проблем. Їх залишилося дуже мало, але вони найважчі. Ми вже з’ясували всі спірні питання, що належать до минулого й створені іншими, а тепер маємо зробити так, щоб не з’явилося нових», — висловив свою думку Нікос Козіас.

Н. Дімітров додав, що паралельно з міністрами дуже напружено працювали й дві групи македонських та грецьких дипломатів. Вони обговорювали майбутнє двостороннє співробітництво у всіх галузях, а також працювали над текстом майбутньої угоди з метою запобігання іредентизму для двох країн і статтями її преамбули.

Міністри закордонних справ Македонії і Греції Нікола Дімітров та Нікос Козіас домовилися провести наступний тур переговорів 3 і 4 травня у Греції. Місцем зустрічі знову було обрано Салоніки.