У Дніпрі рятувальники області провели тактико-спеціальні навчання в торговельно-розважальному центрі «Міст-сіті центр».
Метою навчань були евакуація відвідувачів персоналом закладу, підвищення оперативно-тактичних навичок рятувальників, а також ліквідація складних пожеж на об’єктах із масовим скупченням людей, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.
За сценарієм, у приміщенні ресторану, де перебували майже сто відвідувачів, виникла пожежа через замикання електропроводки з різким поширенням вогню й сильним задимленням. Спрацювала пожежна сигналізація, і в Службу порятунку «101» надійшов сигнал. Люди через сильний дим опинилися відрізаними від основних виходів, але змогли вийти через запасні евакуаційні. До місця загоряння прибули чергові пожежно-рятувальні підрозділи обласного ГУ ДСНС, а також «швидка», поліція, комунальні служби міста.
Основну евакуацію відвідувачів проводив персонал ТРЦ. На момент прибуття пожежників майже всіх людей уже вивели. Серед них були 10 постраждалих, яких передали лікарям.
Внаслідок злагоджених і оперативних дій пожежників НС швидко ліквідували, вогонь не встиг поширитися за межі розважального центру. Для ліквідації умовної пожежі під час навчань задіяли вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки й 42 представників особового складу рятувальників.

Дніпропетровська область.