Про це йшлося, зокрема, на українсько-польській міжвідомчій робочій зустрічі з питань двосторонньої взаємодії у сфері протидії транскордонним злочинним наркоугрупуванням. Організатори заходу — співробітники Служби безпеки України у Рівному та працівники прокуратури — зустрілися з керівниками Центрального бюро слідчих Республіки Польща, уповноважених надавати міжнародну правову допомогу у кримінальних провадженнях, що пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

«Завдяки злагодженим діям спецслужб України, Польщі, Чехії та Словаччини вдалось викрити та задокументувати три транскордонні злочинні групи та блокувати стійкі канали надходження в Україну прекурсорів для виготовлення метамфетаміну», — розповів начальник Управління СБУ в Рівненській області Василь Бедрій.

Протягом року правоохоронці затримали понад тридцять осіб, вилучили більш як 300 тисяч євро та майже півтора мільйона пігулок із вмістом псевдоефедрину. Також виявлено три нарколабораторії, плантацію марихуани, зброю та боєприпаси, накладено арешт на банківські рахунки на суму понад чотири мільйони євро.

Під час засідання сторони обговорювали питання швидкого, повного та неупередженого розслідування подібних кримінальних проваджень. Порушувались також питання організації процесуальних заходів спільного документування правопорушень, обміну здобутою інформацією та встановленими доказами.

За результатами обговорення з польськими правоохоронцями досягнуто домовленості щодо поглиблення співпраці у сфері протидії транскордонному наркобізнесу та подальшого розвитку двосторонніх контактів.

Про це «Голосу України» повідомила прес-група УСБУ в Рівненській області.