Ремонт двох автомобільних доріг міжнародного значення триває на Вінниччині.
Ремонтні роботи автотраси М-21, що з’єднує кордони Молдови і Білорусі, розпочали торік і виконали на декількох ділянках, що ведуть з Вінниці до прикордонного міста Могилів-Подільський на лівому березі Дністра. Загалом відновили майже 38 кілометрів. Сніг і морози не зруйнували покриття. Нинішньої весни автодорогу відновлюють у напрямку сусідньої Житомирської області біля села Махнівка Козятинського району.
«Згідно із застосованою технологією підсилюють несучу здатність дорожнього полотна за рахунок укладання шару основи методом регенерації, — йдеться у повідомленні на сайті Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. — Крім того, автошлях розширюють на два метри з кожного боку. Нове покриття з’явиться на ділянці майже п’ять кілометрів. Роботи планують виконати протягом двох місяців. На території області М-21 має довжину 178,4 кілометра».
Так само два шари матимуть оновлені ділянки на іншій автодорозі міжнародного значення — Стрий — Тернопіль — Кіровоград — Знам’янка (М-12). Названа траса є частиною транснаціонального транспортного коридору, що з’єднує українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з портами Польщі (Гданськ і Гдиня) на Балтійському морі. Роботи тривають на двох ділянках — від Вінниці до кордону з Хмельницькою і Черкаською областями. Загалом поточний та середній ремонти заплановано виконати на ділянці 54 кілометри. Торік відновлено покриття завдовжки 32 кілометри. Довжина названої міжнародної траси на території Вінниччини становить 185,4 кілометра.

Вінницька область.