Газета «Соціаліст України», яку в Чернігові безплатно роздавали всім охочим, написала завідомо неправдиву інформацію про видачу міською радою матеріальної допомоги в розмірі тисячі гривень. Видання вказало адресу і телефони, куди треба було звертатися з документами. Звісно, чернігівці кинулися по дармові гроші. Тож діяльність відділу міськради було паралізовано через наплив людей похилого віку. Вони перекрили рух по вулиці Шевченка, де розташовано цей відділ. Загалом по тисячу прийшла тисяча осіб.

Заступник міського голови Олександр Ломако пояснював громадянам, що програма допомоги мешканцям міста, які потрапили у скрутне матеріальне становище, зумовлене надзвичайними обставинами, справді є. Вона діє у разі пожежі, тяжкого захворювання, оперативного лікування тощо. На ці потреби в місцевому бюджеті заплановано 1,2 млн грн. Але ж не для такої масової роздачі, на що сподівались легковірні читачі газети соціалістів.

Олександр Ломако ситуацію пояснює так: «Провокатори скористалися ситуацією і в газеті закликали людей прийти до відділу звернень громадян міськради, щоб отримати матеріальну допомогу в розмірі 1000 грн. Інформація, яка поширюється, не відповідає дійсності. Це брудні забави політиканів, які спеціально провокують та демонструють своїми діями повну неповагу до людей похилого віку, яких вони обдурили».

Чернігів.