За добу (станом на ранок 17.04) бойовики 52 рази обстріляли наших військових. За даними пресс-центру штабу АТО, на луганському напрямку із артилерії 152-го та 122-го калібрів, а також мінометів калібру 82 мм та гранатометів терористи вели вогонь по позиціях поблизу Зайцевого. Крім того, застосували озброєння БМП та гранатомети по укріпленнях під Луганським, гранатомети — неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети — в районі Станиці Луганської та Новолуганського.
На донецькому напрямку із заборонених мінометів 120-го та 82-го калібрів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів було обстріляно захисників Пісків. Із гранатометів різних систем та стрілецької зброї найманці відкривали вогонь по Водяному, Мар’їнці, Верхньоторецькому, Авдіївці, шахті «Бутовка», Гнутовому, Кам’янці, Новотроїцькому та Широкиному.
Крім цього, бойовики застосували бронетранспортери по укріпленнях неподалік Водяного, озброєння БМП — біля Талаківки та Гнутового, великокаліберні кулемети — в районі Лебединського, Мар’їнки, Талаківки, Пищевика та Павлополя. Також під обстріли зі стрілецької зброї потрапили військові у Невельському, Опитному, Лебединському, Гнутовому і Талаківці, а поблизу Широкиного вівся снайперський вогонь.
За даними групи «Інформаційний спротив», кількість ворожих провокацій на передовій постійно зростає. «Противник активно використовує міномети калібру 120 мм, зенітні установки і БМП-1/2, артилерію 122-го калібру (переважно в темну пору доби). Також застосовує танки (по 1—2 машини із заздалегідь підготовлених і замаскованих позицій)», — йдеться у повідомленні групи.

Вл. інф.