Представники об’єднаних територіальних громад Хмельницької, Рівненської, Волинської, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей беруть участь у семінарі «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики», який з 16 квітня триває в Тернополі.

Учасники освітньої програми — молодь із двадцяти об’єднаних територіальних громад. За словами автора проекту, керівника ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» Максима Черкашина, мета заходу — надати керівництву та працівникам структурних підрозділів, які відповідають за реалізацію молодіжної політики в громадах, а також молодіжним активістам комплексні знання й навички, які допоможуть їм ефективно працювати з молоддю в своїх населених пунктах.
Із вітальним словом до учасників проекту звернулися ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, міський голова Тернополя Сергій Надал.
«Для організаторів процесу публічного адміністрування у сфері молодіжної політики такий представницький момент є надзвичайно важливим. Адже цей унікальний проект, до якого долучився наш університет, спрямовано на посилення взаємодії представників влади та активістів місцевого самоврядування. Від їхньої спільної роботи залежить, чи залишиться молодь після навчання і практики за кордоном у своїх громадах, чи буде створено належні умови для гармонійного розвитку й самореалізації тих, хто прагне якісних змін», — зазначив доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Григорій Монастирський.
Організатори проекту — громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» спільно з ТНЕУ, Міністерством молоді та спорту України, Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Фото надав Максим Черкашин.