У Миколаївській області найближчого тижня планують облаштувати чотири майданчики під пересувні габаритно-вагові комплекси на трасах Н-11, Н-14 і М-14. Цю роботу виконає ДП «Миколаївський облавтодор» у рамках підписаного договору зі Службою автодоріг області щодо утримання та експлуатації шляхів. Про це стало відомо під час відповідної наради в Миколаївській ОДА. Як відомо, в області нині функціонує тільки один майданчик, де ГВК можуть працювати.
Заступник начальника управління Укртрансбезпеки в Миколаївській області Леонід Костенко підтвердив, що зазначені місця під майбутні майданчики відомство узгодило. При цьому посадовець повідомив, що у нього немає співробітників, які могли б забезпечити роботу всіх п’яти ГВК. Сьогодні лише вісім осіб можуть здійснювати контроль, а на обслуговування одного ГВК потрібно 12 осіб.
— Доки не буде повного розуміння, хто і як на цих ГВК працюватиме, немає сенсу виділяти кошти з обласного бюджету, — пояснив позицію адміністрації виконувач обов’язків голови ОДА В’ячеслав Бонь. — В Укртрансбезпеці нам пообіцяли, що обласному управлінню буде збільшено штатну чисельність...
І запропонував написати листа в Мінінфраструктури і до керівництва Укртрансбезпеки задля сприяння збільшенню штату миколаївського відділення для запуску п’яти ГВК.