У Рівному освітянам області презентували систему візуалізації «Відкритий бюджет», розроблену фахівцями громадської організації «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос». А саме — додаток Paywatch, який допомагає контролювати витрати бюджетних установ.
Програмне забезпечення дозволяє розмістити візуалізацію видатків на будь-якому сайті. Модуль надає можливість проводити фільтрацію за десятьма найбільшими отримувачами коштів, датою, призначенням платежу та сумою транзакції, переглянути узагальнені дані у вигляді діаграми, експортувати обрану інформацію в MS Excel.
— Першим і поки що єдиним комунальним закладом області, який почав використовувати модуль Paywatch, став Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. Ми сподіваємося, що цю ініціативу підхоплять інші заклади освіти, а також комунальні установи та підприємства, адже це буде показником того, чи готові навчальні заклади у такий спосіб звітувати громаді про свої бюджети, — каже голова громадської організації «Центр суспільних дій «СІВІТАС» Володимир Зиль.

Рівне.