Депутати обласної ради проголосували за створення лісового заказника місцевого значення «Воля Якубова». Він буде розміщений на території Воля-Якубівського лісництва, що у Дрогобицькому районі області. Його орієнтовна площа 92,12 га.

Зазначимо, що заказник створюється з метою збереження та відтворення типових і рідкісних ялицево-дубових передкарпатських лісів, які занесені до Зеленої книги України. Також особливу цінність тут становлять великовікові дерева дуба звичайного.
Пропонована територія (Воля-Якубівське лісництво) є одним із ареалів поширення ящірки зеленої, яка занесена до Червоної книги України. Також встановлено місцезростання двох видів, занесених до переліку регіонально рідкісних у Львівській області: хвощ великий та щитник гребенястий. Окрім цього, тут є найзахідніша місцевість, де ростуть свіжі та вологі грабові діброви та судіброви, які притаманні для лісової рослинності лісостепу.
Загалом на території Львівщини діє 12 лісових заказників, тож після остаточного затвердження лісового заказника «Воля Якубова» Львівщина отримає ще одну природоохоронну територію.