На початку засідання Кабінету Міністрів прем’єр Володимир Гройсман нагадав, що 14 квітня виповнилося два роки з часу призначення нинішнього уряду. «Коли у нас запитують, що ми зробили за ці два роки, я можу відповісти: ми почали розв’язувати ті проблеми, які накопичувалися роками і які робили нашу країну слабшою. І якщо в 2014—2015 роках була пророблена титанічна робота, щоб зберегти країну, то у 2016-му ми почали відновлювати економічне зростання, розпочали реформу пенсійної системи, освіти, медицини, почали забезпечувати енергетичну безпеку та відновлювати соціальну справедливість», — сказав він та підкреслив, що в попередні важкі роки було закладено ті підвалини, які дають можливість упевнено дивитися в майбутнє. На його думку, надалі це дасть змогу не наздоганяти проблеми, а попереджати власними діями їхнє виникнення. «Ми дякуємо кожному громадянину за критику, за підтримку, за розуміння тих проблем, які стоять на порядку денному», — наголосив В. Гройсман і зауважив, що хотів би увійти в історію України не черговим Прем’єр-міністром, а прем’єром, який ухвалював конкретні і правильні рішення для зміни країни.

Реагуючи на акцію протесту автомобілістів, які під стінами будівлі уряду виступали проти ймовірного підвищення цін на пальне, В. Гройсман запевнив, що уряд не ухвалюватиме жодних рішень, які будуть розходитися з інтересами громадян України.

«Знову розпочинається турбулентність, якісь віщуни розповідають про якісь рішення щодо зростання цін. Хочу запевнити українських громадян: жодного рішення, яке може спричинити монополізацію, змови та підвищення цін на паливо, не буде прийнято», — сказав він та наголосив, що для уряду є абсолютно неприйнятними будь-які спроби створення штучних монополій.

«Я не впливаю на світові ціни на нафту, але дуже хочу, щоб українці мали доступ до недорогих нафтопродуктів. Для цього потрібно будувати та реконструювати нафтопереробні заводи. Ми зацікавлені в інвестиціях у цю сферу, які дадуть можливість виробляти більше дешевого пального, що його сьогодні ми вимушено закуповуємо за кордоном», — зазначив В. Гройсман.

Перший віце-прем’єр Степан Кубів поінформував про роботу створених минулого року антирейдерських штабів. «Ці штаби працювали як на загальнонаціональному, так і на обласному рівнях. А координація роботи з обласними держадміністраціями дала абсолютно позитивний результат, адже штабами було розглянуто понад 500 звернень, внаслідок чого було ліквідовано чимало конфліктів», — сказав він та, нагадавши, скільки проблем виникало під час минулорічного збору врожаю, закликав облдержадміністрації разом з управліннями Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ та Держгеокадастру на місцях не допустити їх під час нинішньої посівної кампанії.

«Якщо хтось підняв руку на чуже майно, його треба негайно затримати, помістити за грати, а потім розбиратися, хто в чому винен. Право власності має бути непохитним і недоторканним», — поставив глава уряду завдання антирейдерським штабам.

Кабінет Міністрів ухвалив низку рішень щодо підтримки вітчизняної кіноіндустрії та затвердив порядок розподілення коштів Державного бюджету на кіновиробництво. «Ми сьогодні маємо десятки фільмів і мультфільмів, а українське кіно стає світовим трендом. Потрібно посилювати ці можливості, тому уряд приймає рішення про виділення додаткових 500 мільйонів гривень на українське кіновиробництво», — повідомив прем’єр.

Міністр культури Євген Нищук у зв’язку з цим нагадав: у 2014 році на розвиток кіно було виділено лише 25 мільйонів гривень, тоді як у 2018-му ця сума вже становитиме рекордний мільярд гривень.