У Теребовлянському навчально-виховному комплексі відкрили сенсорну кімнату. Цікаві вправи та заняття на тлі яскравих барв і мінливих картинок, веселих ігрових консолей посилюватимуть інтерес до  навчання. Презентація освітньої новинки відбулася завдяки меценатам із громадської організації «Лайонс Клабс Інтернешнл-Україна».

«Це потужний інструмент для розширення і розвитку світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку дітей, проведення психологічних консультацій. Сенсорна кімната — по-особливому організоване навколишнє середовище, наповнене різноманітними стимуляторами, що чинять вплив на органи зору, слуху, нюху, на тактильні рецептори. Вони впливають на психічний та емоційний стан дитини заспокійливо, а також діють тонізуюче, відновлюють, посилюють почуття та враження. Занурення в цю атмосферу нагадує, що окрім стресів є ще й маленькі радощі. Відкриття сенсорної кімнати у Теребовлянському НВК дасть дітям з особливими освітніми потребами змогу відчути себе звичайними школярами», — розповіла начальник управління освіти й науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.
До набору обладнання входять: аудіо- та відеоапаратура, декоративні світлові панелі й електронні прилади керування комплексом; безкаркасні меблі — мати, м’які крісла, подушки й експериментальні модулі; м’ячі-гіганти, масажні дрібні предмети; дзеркальні елементи з фібероптичним підсвічуванням, що допомагають стимулювати тактильні і зорові рецептори; тактильні панно, які дають змогу створювати цікаві об’ємні картини.
«Провідні педагоги оцінили дивовижні результати, які дає використання сенсорної кімнати з її комплексним впливом, — поінформувала Ольга Хома. — Активні й гіперактивні діти легко заспокоюються в релакс-зоні, можуть посидіти в тихому куточку всередині мерехтливого світлодіодного фонтана. Релаксаційні вправи на водяному матраці знімають стрес, доповнює це все м’яке освітлення і заспокійлива мелодія».
Сенсорну кімнату в Теребовлянському навчально-виховному комплексі відкрили завдяки меценатам із громадської організації «Лайонс Клабс Інтернешнл-Україна».

Фото надано прес-службою Тернопільської ОДА.